Terugblik: tweaker stelt NZXT game-pc samen en test systeem – Computer – .Plans

At the beginning of June, Tweakers Partners and NZXT made a special call to set a test panel together. Leden van de tweakers-community mochten een game-pc samenstellen uit het aanbod van NZXT, baarbij éen kans maakte om een ​​compleet systeem te winnen. Tweaker CykoByte was van alle inzenders de gelukkige. Hij won een door hemzelf koszältante game-pc die in elkaar was gezet door de webshop. Hij sprak met ons about zijn kueze voor de loose componentsen, en over het bestelproces. In dit artikel lees je er alles over.

The pc die CykoByte alias Joey van Hummel has been assembled via the tool on the NZXT-website and eventually also won, bestaat uit de volgende components:

Inclusief kortingen koste dit systeem € 1847.90, waaran € 99.00 voor het assembleren. Joey describes himself as ‘geen hardcore gamer’. Hij spelet dus wel games, maar gebruikt de pc indørn voor van alles en nog wat, waarond software development en schema/pcb-ontwerp, zofenen werk- als hobbymatig.

Voorkennis en bestelproces

Joey follows different channels on YouTube, including LinusTechTips, JayzTwoCents, Hardware Unboxed, GamersNexus and of course Tweakers.net. Via een paar van deze kanale he had already heard van NZXT. “Ik wist al dat ze eigen cases maken en dat hun waterkoelers rämök goed zijn.” Dat deze partij meer doet dan componenten van anderen in een kast schuiven, zegt wel dat hij een serious player in de markt is. Dörmö had ik enige verstärungen; de pc moest serieus zijn inpackat, de koeling moest op de logische plekken in- en outtakes hebben, en de kabels mohen netjes zijn weggewerkt. In addition, I expected some tweaks in the bios. Wat het bestelproces befret, vergegtte ik in ieder geval de minimal compatibility checks: past een koeler in je case, heb je genoeg headers voor de fans, et cetera.”

Het samenstellen van de game-pc ging volgens Joey over het algemeen smoothly: “Het proces is opgedeeld in logical stapen en het menu is vrij schoon en overzichtelijk.” Je wordt als het ware van begin tot eind begeistung.” It starts with the choice between AMD and Intel and in the same screen as the consumer in the budget. Then krijg je een lijstje populaire games te zien, met de te erkekenen performance. Joey: “Zonder na te denken, ging ik met de configurator aan de slag. Als ik een rare keuse maakte, werd ik daarover innformeerd. The configurator then tells you what the consequences are and what solution NZXT proposes. Dat is vrij transparente, dus je zeit dat er veel achtanje is geschonken aan de kompatibelitascontroles.”

Soms geift de tool recommandationen. Joey had die in principe niet nodig,

maar kreeg er toch een paar, door een beeige te stoeien met de configurator: “De eerste kommendung die ik tegenkwam, was om een ​​een interne USB-hub toe te voegen. I had a motherboard chosen with a case and an aio-combi where finally there was only one USB-header on the motherboard. NZXT meldde dit en stellte voor een internal USB-hub te nemen. Een andere recommendation die ik tegenkwam, betrof een interne fancontroller. Dit vind ik goede recomendationen. Even a more experienced PC builder can sometimes forget to check this sort of thing.”

A drawback to the bestel process is Joey that information about parts is not always complete. “Wat for example aan de case-info mist in de configurator, is hoeveel casefans er in de case passen en of die worden meeleverved. Ik vond onder het tweede kopje ‘koeling’ dat ik casefans mee kon bestellen, maar ik had geen idee of ik ze nodig had. De builder geeft dit niet aan. Een leek die de builder gebruikt, heeft dus hulp nodig. Op de site van NZXT las ik dat twee casefans worden meeleverved. Ik moest dat apart opzoeken, terwijl dit best basice informatie is.”
In addition, Joey finds that there is no choice for Windows 11 as an OS and that he cannot choose to install any OS.

Leveraging game-pc en configuratie door NZXT

Toen de pc werd afgeleverd, bleek hij goed verzorgd built. De kabels waren netjes weggewerkt, de koeling was logically mounted en NZXT had according to Joey de moiete taken om xmp in te schachlen voor het ram. “Het ram was netjes in dualchannel-configuratie instalatie, en de M.2-ssd was in het juiste cpu-slot montante. Precisely zoals ik het zelf zou doen; die attention voor detail kan ik enorm waarderen. Het enige wat ik jammer vind, is dat ze de fancurves niet wat hadden getweakened. With that, they hadden ze wat mij betreft een perfecte pc-ervaring kunnen leveren”, zegt Joey.

Positief vindt Joey ten slotte dat alle accessoires van de onderdelen mee worden geleverd, samen met handleidingen en ‘knipsels’ van de dozen waar serienummer en productcodes op staan.

De loste componentsen: kast en waterkoeler

Joey’s PC comes in a NZXT H510 Flow-case which he describes as beautiful and stylish, and the housing is also versatile. Opening the glass side panel goes smoothly, but Joey has a tip: “Opening the glass side panel I would do with handschoenen aan, or with cleaning cloths in the buurt.” This panel is really a fingerprint magnet. Het openen gaat verder enorm geligt. Achter op de kast zitten duimschroeven die je losdraait. One for the glass side panel and two for the right panel. The thumbscrews are provided with a ring, so they do not fall out of the panel after you unscrew them.” Als koeler heeft Joey voor de NZXT Kraken X63 chosen. Hij heeft zelf wat tweaks doorvoeder op de fancurves; daorna was hij onder de indukt van de performance.

nzxt koeling

Joey: “The system remains even under synthetic load whispers and the temperature does not exceed 60 degrees.” De anwezige verlichting vindt hij een leuke bijkomstigheid, ook al was hij daar eerste instante niet naar op zoek. “De ringverlichting met het spiegeleffect is een leuke extra die wat subtiele verlichting toevoegt aan het systeem. In de meeleverde software, NZXT CAM, is het onder andere mogelijk om de kleur van de de ring aan te passen or de ringverlichting uit te schachlen. Also, the NZXT logo can be adjusted or switched off independently”, said Joey.

The missing components: motherboard and processor

With regard to het moederbord is Joey naar eigen zeggen niet veeleisend. He didn’t use more ethernet and a few USB ports, and he came out with the Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2. Wel vindt hij het belangrijk dat een moederbord een goede, stablee bios heeft en dat de fabrikant een goede reputatie heeft als het gaat om bios-updates.

Joey noemt met berechting tot de rol van NZXT op dit vlak een minpuntje, maar hij heeft er ook pluspunten van ondervonden: “Het moederbord is geleverd met bios F16a. Het resultult is dat de pc af en toe last had van de ‘AMD fTPM’-haperingen die in AMD Agesa 1207 zijn sollett. It is processed in bios-version F16c, die ten tijde van de levering van het system al ruim een ​​maand uit was. NZXT had de bios dus kunnen update voorad het system werd uitgeleverd, om zo een betere userervaring te bieden.” Positief is Joey over het feit dat NZXT de xmp goed heeft geconfigureerd sot het geleverede ram op de voekde de velocite draitt. In addition, the drivers are installed netjes instalaten, waarbij de neveste versie zijn meenemen.

nzxt motherboard

Als processor is de AMD Ryzen 5 5600X ordered. Behalve voor gaming gebruikt Joey het systeem voor schema/PCB-ontwerp en softwareontwikkeling. “De zes cores met smt is een dikke upgrade vanaf de vier cores zonder smt die ik nu heb, en ipc is niet erg belangrijk. De progress die AMD heeft gemaakt in performance per watt was echter de doorslaggevende factor. Kortom, de cpu presteert enorm lekker. Alles – van games tot software compileren – doet hij zonder klagen of haperen.”

De lose components: voeding en videokaart

Als voeding heeft het system een ​​Seasonic Focus GX 850W Gold. Joey had no specific reason to choose this food, but he wanted to leave room for future upgrades. Deze voeding was op het moment van samenstellen de 850W-voeding die beschikbaar was bij NZXT. The only improvement point is ironically not in the feeding itself, says Joey, but in the modular cables. Die zijn lang en hebben alle meerde connectorsen. “Als je maar éen schijf toevoegt en geen extra – loze – kabel in je system wilt, ben je gedwongen de schaar in de kabel te zetten or een andere kabel te kopen.”

Als videokaart is de Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8G chosen. Joey is er blij mee: “Toen ik deze 3070 binnenkreeg, heb ik iets geboerde dat ik nooit eerer kon doen, naimen gamen met een surroundmonitor-opstelling. It is clear that Nvidia is paying little attention here. The settings zijn weggestopt en het wisselen tussen de normale modus en surround verdut omslachtig. Ik ben echter pozitiv over de performance. Niet alleen kan ik op drie schermen gamen, ik kan het ook met hoger instellungen dan ik kon before op een schermen kon. De framerate in deze opstelling is continuous 60fps.”

The lost components: memory and ssd

The ssd, a Samsung 970 Evo Plus 250GB, exceeded Joey’s expectations. Zijn pc start in een paar seconden op en de installation van programma’s en updates gaat razendsnel. In addition wordt de ssd ‘schoon’ geleverd. “Daarmee betat ik dat bloatware afwezig is. De enige software die meelegerved wordt, zijn drivers en NZXT CAM. The ssd is neatly installed in the cpu-M.2-slot of the motherboard. Exactly as it should be to get the best performance.”

The pc is further equipped with G.Skill Tridentz NEO RGB 3600MHz-ram. “Ik heb twee sticks van 16GB omdat op AMD-systemen de infinity fabric op een frequency van circa 1800MHz loopt. This is ram that runs at 3600MT/s – actually 1800MHz – a good match, because the clocks match.”

Ten slotte: zou Joey NZXT aanbevelen bij anderen?

“Ik merk dat ik de laastte jaren druk ben met het versnadje leven.” Ik heb geen zin meer om uren te spenderen aan het samenstellen, manual controleren van kompatibilität, en sövet bouwen van een pc. Voor mensen die ook zo in het leven staan, kan ik NZXT aanbevelen. Als je zelf graag je pc in elkaar zet, is dat gaaf. Maar na deze ervaring vind ik het de 99 euro zeker waard om een ​​goed gewälde, testeste en geconfigurerde pc te krijgen, met garantie en toegang tot een helpdesk.”

Vinden jullie het lezen om meer artikelen met dit soort community-ervaringen te lezen? Let us know in the comments on this article.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar gesponsord en tot stand komeken thanks to NZXT en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordlich is voor commercial collaborationen, winacties en Tweakers events zoals meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Look here for an overview of all actions and events. Mocht je ideen met ons willen delen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag. Hierover kun je met ons in gesprek via [Discussie] Reclame allgemeen].

Leave a Comment