Sony test support voor stemcommando’s op PS5 en PS4 – Gaming – Nieuws

Je haalt nogal wat door elkaar merk ik. Atmos en LPCM zijn niet 1op1 uitwisselbaar hä. Spatial audio in LPCM is also niet één op één te integren met elakar. Ja, je kunt de boel neppen, maar ik had het speicht over physics hoogtekanalen. Die bestan niet in de LPCM specs dus die zijn dan eigenlög unbeschreibung bij de PS5 bij spellen bij hun ‘tempest’ implementatie.

Sony really chooses a standard way to send out sound, namely LPCM (max 7.1). The advantage of LPCM is that the sound is uncompressed, so it is always of higher quality than the compressed variants. Het enige wat LPCM dan niet heeft is het hoogte kanaal, maar hoeveel mensen hebben verkehen speakers aan het plafond hangen? In the living room, Dolby Atmos is mostly a gimmick, most people have been sitting in a soundbar where they have very little.

LPCM is een harde eis, anders komt er nooit wat uit je soundbar of receiver. Ze zullen wel moeten hè, dat is een beteige een kuezu tussen geen sound of LPCM. Natuurlijk doen ze het sustenden. I noem dan ook specific mensen met hardware met hoogtekanalen die bijna alle moderne soundbars/setups te vinden is tegenwoordig. Dan wel via reflectie via het plafond. Maar het is er Since Atmos in de woonkano zeker flink kan prijdarjen als je hoogtekanalen (via reflectie of dedicated) hebt en alle streamingdiensten het zo’n beteige sustenden, zo’n beteige alle moderne series het doen en DTS het ook kan tegenwoordig via DTS:X lijkt het mij toch wel een meerwaarde hebben. I myself also have a soundbarretje with Atmos support in het verschil is voor mij écht wel merkbaar.

LPCM is therefore compatible with each soundbar or receiver, because it is not dependent on whether the amplifier supports a specific format such as Dolby True HD or DTS-HD. In addition LPCM hoeft niet gedecodeerd te worden en dat is alleen maar in het voordeel met gamen. Since decoders can add extra lag to the sound (not synchronously running the image in the sound), I am not dependent on the decoding speed of the receiver of the soundbar.

From PS5 to PS4 steeren gewoon normale DTS uit hoor. Maar al dit LPCM verhaal heeft niets te maken met het hele spatial audio verhaal, waar Atmos erg handig voor is. Het encoden/decoden van LPCM naar iets anders maakt weinig verschil. It must also be encoded to LPCM channels. Het encoden naar Dolby Atmos heeft bij een Xbox One ook nooit voor lag gezorgd, dus hoe je bij dat fabeltje komt dat de PS5 er ineens lag zou kunnen hebben snap ik niet hemgaal.

As far as HDR is concerned, Sony has indeed chosen HDR10, but I see that Dolby Vision has been added very little to gaming. Bij de series X werkt het in de meste games ook niet zoals het moet werken.

Dolby Vision can add more, net to HDR10+ because it has dynamic metadata. Dat ‘t nog in de kinderschoenen staat qua implementatie kan best. Maar net als Atmos is HDR10+ in Dolby Vision ook hardwarematig anders.

Als je het dan over spatial audio hebt dan is 3d audio niet iets nieuws en ook geen eigen implementatie van Sony. Het is naimätt een standaald die al jaren bestaat en zielzechte heeft bewezen.

Het gaat hier om het regende van spatial audio gebruikmakend van al je speakers. Dat gaat je niet lukken met LPCM7.1, daar heb je minimum 7.1.2 or meer voor nodig. A limitation of the Atmos niet kent en de PS5 wel.

Dus je førning dat Sony voor eigen implementations kiest is dus niet waar, het zijn verfällen wel gewoon standaalden die zich allang hebben bewezen.

Nee, ze gebruik standaalden als ze écht niet anders kunnen, zoals ik al zei, geen LPCM is geen gelud. Ze zullen wel moeten. Maar algemene standaalden die de hele wereld aan het omarmen zijn zoals HDR10+, Atmos, etc. omarmen doen ze dan weer niet. Daar verzinnen ze zelf een inferieure versie voor (tempest). Heel jammer als je met hardware zit dat wél met die moderne standaalden om kan gaan.

Jij denkt dat LPCM 1op1 uitwisselbaar is met Atmos, maar dat is complete onzin. Atmos doet veel meer dan alleen losse speakerkanalen aansuren. Atmos is an object-based audio technique. Het enige dat jouw reactie eigenlig zegt is dat je geen idee hebt hoe Atmos werkt, maar je doet maar like het gelig is aan LPCM.

Leave a Comment