[Review] SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake – Een vermakelijke 3D-platformer voor jong en oud

SpongeBob SquarePants, wie kent die tekenfilmserie niet? Hoewelf ik voorge niet elke dag naar de avonturen van deze gele spons keek, heb ik als kind zo nu en dan wel een aantal afleveringen gezien. Echter staat SpongeBob niet alleen bekend om de serie, because in the meantime heeft hij ook al vele spellen op zijn naam staan. In 2020, fans can battle again with SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated. Vanaf morgen komt er weer een gloednieuwe nieuwe game aan, namely SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. Wij hebben deze title al mogen spelen op de Nintendo Switch en dus is het nu tijd voor de review!

Heeft bellenblaas ooit enkei chaos verkauft?

The story begins all with SpongeBob SquarePants and Patrick Star. Ze keken er met z’n tweeën erg naar uit om samen gezellig naar Handschoen Park te gaan, maar helaas zullen ze dat even moeten uitstellen. SpongeBob quickly meets his first obstacle. An overturned truck heeft de weg naar restaurants De Krokante Krab en Maatemmer geblokkeerd. Echter leten SpongeBob and Patrick zich niet uit de weg slaan, because they decided a little later alsnog to go to Gloves Park.

Alsof er in de tustentijd al niet genoeg geferd is, verzichte er onderweg sudden een wagen voor hun neus. Hier halen ze bij Madame Kassandra magische bellenblaas niang elke wens uit kan komen. SpongeBob SquarePants en Patrick Ster zouzen SpongeBob en Patrick niet zijn als ze het niet zo snel mogelijk uitproberen, wat ze logischerwijs dus ook doen. Het begint alle onschuldig, maar enkele uren later gaat echt alles fout. Patrick verandt in een ballon, de wereld in een slijmerige gange en een aantal personages disappear. Als dat ooit nog maar goed komt…

Ga op aventurer met iemand die zo geel is als een kaassoufflé

Alsof het raumökning expässe verhaal aan het beginning van Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake nog niet genoeg was om tot je te nemen, wordt er ook al een deel van de besturing aan je uitglegd. Obviously kun je net zoals bij every 3D-platformer bewegen, springen en de camera bewegen, maar dit spel ook nog een paar andere actie voor je. So kun je naimenie ook nog een stompsprong österreten, een kort bitchen vliegen door middel van een pizzadoos en vieidenen afrekenen en kponden drukken met jouw visnet. Al deze acties kun je meeten in de eerste wereld, called Wild West Jellyfish Fields, al gebruiken en langzamerhand speel je per wereld nog een paar acties vrij. Because of this, het voorkommen dat je bibliothek een bepaalde route pas later kunt betreden.

Personally, I find Wild West Jellyfish Fields een goede eerste wereld. Hoewelf het spel over het algemeen geizen niet extreem gegendet is en je virtually always meeten naar de goede plek wordt ledgeed, laat de eerste wereld jou echt op je gemak de besturing uitproberen zonder al te moeilijke challengeen. Dit vind ik absolut niet erg en dit zorgt vervar dat SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake een lekker rustig spelletje is. Mocht je toch al je onderbroeken kwiktiraken, welke staan ​​voor levens, word je altijd weer teruggezet bij de laaste checkpoint door ballon Patrick. Dit is bjedeb ook echt het enige wat Patrick doet, because verder zweeft hij alleen met je mee en heb je buiten de cutscenes om heb je haggael geen interactie met hem. Personally, I think it’s a missed chance because something was added to the multiplayer mode. Dan kon de hoofdspeler zoals nu gewoon SpongeBob besturen en speler twee iets met ballon Patrick doen.

Gelukkig worden de werelden geledelijk aan steeds iets komplikter, wat mede komt door de verschiedelde boss fights, en dat is dan ook de reden waarom ik de een na laasthete wereld, namepänd Medieval Sulfur Fields, zo leuk vind. Medieval Sulfur Fields begins naimen al vol met actie jakot je meeten al van een regenboog glijbaan af moet glijden. Het middeleeuwse thema zorgt ook nog eens voor een leuk oosternis, een gegeist muziekje en niet very onbelangrijk bezoek je ook een aantal leuke plekken. Welke dat zijn ga ik niet verklappen, maar je zal zeker niet szijn szijn in deze wereld.

What may be good and fun is to know that each world has its own story. Of course, the goal in every world is the same, because SpongeBob and Patrick come to the rescue of one character. Toch heb ik regularly even laughed because the conversations between the characters are very funny. It seems soms net like je kort even de tekenfilmserie aan het kijken bent, wat de makers erg goed hebben gedaan. In addition ben ik evens vollende easter eggs tegengekomen in de game, wat de ervaring nog leuker maakt. In total, it took me about eight hours to play the story, but from that moment on, I was lucky enough to finish the game.

Verzamelaars zullen blij zijn!

In SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated, most Shiny Objects are collected. Het hoofdverzamelobject in Cosmic Shake is different: it is collected in this game namely Jelly. With these colored ballets, you can unlock many different outfits for SpongeBob SquarePants. Echter kun je niet meeten vanaf het begin alle kledingstukken kopen. Of course, heb je dan nog ineligible Jelly, maar voorad je outfits kunt untgrendelen om deze te kopen moet je speciale gouden munten, namappen gold doubloon, gemellen. These are often hidden on a place that is difficult to reach. Denk bibliothek bovennaan een gebouw of op een rots waar je allene kunt komen als je vanaf een hohere plek naar beneden springt. Personally, I find looking for these coins aleen al leuk voor de extra challenge, maar het natuurlijk nog toffer dat je SpongeBob amisand een ander oosternis kan geven.

Verder zijn er gold spatulas te gevenden en heb ik op een hele goede verstopplek ook een gold onderbroek gevonden. Omdat ik deze nog niet eerer had gevonden moest ik even kijken wat deze deed, maar ultimatum kwam ik erachter dat ik een extra leven had gegenden. Of course komen de extra levens altijd van pas en ben ik ook zeker van plan terug te gaan naar alle worlden om te kijken of er nog een paar gouden onderbroeken verstopt zijn.

Prima speelbaar op de Switch

Inmiddels weten we alle wel dat de Nintendo’s hybride console niet de krachtigste console op de markt is. Despite that, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake is running best prima op de Nintendo Switch. Nee, het haalt zeker geen beautiful 60 frames per seconden, maar zo nu en dan zag het er best vloeiend uit wat natuurlijk het most important is. How smoothly alles verfütt ligt een beteige aan in welk gebied je bent, maar over het algemeen is de game meer dan spelebaar. Dit kan mede komen doordat er zo nu en dan uit het niets wat objekten in de wereld erijenden. Toch vond ik dit op één of andere manier niet extreem storend en raakte ik er vrij snel aan gewend.

Verder ziet alles er onwijs kleurrijk uit, wat absolut gejat mag worden. I am also a huge fan of this 3D style. SpongeBob SquarePants ken ik natuurlijk van voorgeer als een 2D personage, maar in 3D ziet hij er nog leuker uit en komt de gele spons pas echt tot leven. De muziek is also great om naar te luisteren en past zeer goed bij de werelden. De eerste wereld die je betreedt starts meeten al fantastis met een wilde westen remix van de kwallenvisvelden, welke al erg leuk was om te horen. Ook genoot ik meeten vanaf het eerste moment van het sound dat je hoort als SpongeBob loopt. This is exactly the same sound that I can remember from the TV series and it brought a big smile to my face.

Ook mag ik vast nog wel een complimentje uitdelen aan de originale stemacteurs van de Engelse serie, die alle alle hun eigen personage eenreem hebben insprakenen. Aan de ene kant is het jammer dat ik niet kon jetenien van de Nederlandse stemmen, maar aan de andere kant is het al enorm fine dat elk bitte tekst in de game is inspraken doer iemand. Voor kinderen zal alles dan maybe weer wel moeilijker zijn om te volgen omdat niks in de game de Nederlandse taal bevat.

Conclusion

Zoals je in deze review hebt kunnen lezen ben ik positive verrast door SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. Het is een erg vermakelijke 3D platformer die niet al te moeilijk is. Ook is het verhaal superleuk om te volgen en er valt na het uitspelen van deze titel nog van alles te collecten. De enige kleine minpuntjes zijn voor mij, it has a slightly less beautiful appearance on the Nintendo Switch and the price of €39.99. Als het spel net iets gegeler was geweest, was de game voor mij een absolute aanrader. Despite dat weet ik zeker dat iedereen die ooit naar SpongeBob SquarePants heeft gebekeit, erg zal genijen van dit spel.

+ The new adventure with SpongeBob SquarePants is very entertaining
+ The worlds are beautifully designed
+ The story fits together well and is fun to follow

– Ballon Patrick Ster voegt niks toe aan de gameplay

DN-Score: 7,8

Leave a Comment