Review: Sony’s first screen special for PlayStation 5 on PC’s

Om met het het het huis te vallen: de Sony INZONE M9 is obviously family van de PlayStation 5. Het 27-inch scherm is zwart van van, white van achter en heeft een striking zwart-witte voet die erg doet denken aan het omstreden ontwerp they are from PlayStation 5. Om het af te maken heeft de M9 achterop een lichtstrip in zijn ventilatierooster zitten die semelda blau licht uitstoot als de PS5. Sony’s spelcomputer en gaming-monitor zien eruit ze voor elkaar gemaakt zijn.

Dat ze dat ook echt zijn, merk je als je de PS5 anjolt. De spelcomputer herkent het scherm, het scherm herkent de spelcomputer en de boel schiet automatisch in de gaming-modus. Het scherm sluit aan op alles wat de PS5 te bieden heeft heeft: de 4K-resolutie, automatic HDR Tone Mapping en de juiste verversingsnelheid: 60Hz o 120Hz, waarbij ook de VRR-functie voor stuttervrije beelden automatically aan gaat. De input-lag kan met 1ms niet lager zijn.

The result is a screen where I actually have little to show myself to the PS5-gamer. Het kan ook niet echt: veel beeldinstellingen staan ​​op slot als de automische game-modus wordt ingeschakeld. Dat is niet erg, because alles ziet er indekaden ekstant uit. Sherp en kleurrijk: de M9 shows more than 95 percent van het DCI-P3-kleurenspectrum.

Lekker fel, alles automatisch

Of brightness in HDR-performances van het scherm zijn ook dik in orde. Het scherm is met 600 nits bovengemiddeld fel en thanks to the full array led-backlight wordt die luminosity well distributed. Speel je for example een game met een zaklamp, dan is het schijnsel van die lamp fel en de omgeving netjes zwart. Thanks to the high brightness, the screen is also prime for daily use, al zitten daar natuurlijk grenzen aan.

Kijk je op je PlayStation 5 een film serie, schakelt het scherm automatisch op een another beeldstand. Instellingen die fijn zijn bij gamen, zijn bij het kijken van media immers niet altijd wenselijk. Ook dat werkt prima, en is te controleren in addition. The screen has a special game menu, with which information such as image speed can be shown.

Also, other well-known aspects of game-monitors are available: different types of crosshairs to make games easier to target, an setting to make less dark shadows in a mode that increases contrast to see enemies better. Digital doping maybe, but M9 offers an option anyway.

Ook te gebruiken met een pc en meer

Although the design of the M9 is ‘PlayStation’, it is not exclusive to the PS5. Ook andere spelcomputers kun je op het scherm pluggen. Instellingen moet je dan maybe eenmalig bijschaven, maar de praedestions blijven seleftem. This applies to gaming PCs, the gebruik kunnen maken van de 144Hz-beeldverversing van deze monitor, van supporten voor NVIDIA G-Sync.

Furthermore, the screen has a built-in automatic KVM switch. With that, you can switch between twee PCs or a PC in a game computer, both of which are operated with a mouse, a keyboard and a headset. Zo’n koptelefoon is no superfluous luxury: the screen has built-in 2W-speakers but the klinken zoals gewoonlijk bij dit soort schermen nodal blikkering.

Wat befret ausluitungen kun je sowieso alle kanten op: twee keer HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB-C met DP Alternate Mode, USB-B upstream en USB-A downstream. De blauwe lichtstrook achterop de monitor is aljasen in kleur aan te passen, voor wie niet van kermisverlichting houdt.

conclusion

The Sony INZONE M9 is a very complete monitor that is clearly aimed at gamers with multiple devices. Spelcomputer en game-pc voelen zich allebei als een vis in het water bij dit scherm, dat ook voor kantoorwerk prima beschicht is.

Maar door al die options die alleen voor enthousiste gamers een meerwaarde hebben, ligt de prijs met 1100 euro wel vrij hoog. Wel gerechtvaardiggd: eenke game-monitors met 4K, 144Hz, HDR, full array led op 600 nits en VRR-osteurstenung zijn er nog niet. At all night in a PlayStation-jasje.

Floris Poort

Leave a Comment