[Review] Picross X: Picbits vs Uzboross – Op hoge veelveit puzzelen

In the last few years, there have been many parts in the Picross S-serie published on the Nintendo Switch. Afgelopen september kwam Picross S8 nog uit. Die begeeckden wij met een 8.0. Op 19 december 2022 bracht uitgever Jupiter een nieuwe Picross-game uit. Ditmaal niet in de Picross S-serie, maar een unieke titel. Picross X: Picbits vs Uzboross draitt niet om het relaxed olsenden van steeds getter wordende puzzels. Het draitt daarentegen juist om svelitt en het olsenden van 5×5-puzzels. Is dit concept net zo’n succes als de Picross S-serie or is het voor een andere targetligen beidt? I read it in our review.

Snel, senler, snelst

In Picross X: Picbits vs Uzboross moet je zo snel mogelijk meerder 5×5-puzzels achter elkaar olsenden. Deze puzzels heten ook wel nonogrammen of Japanese puzzels. Je hebt een verskanten grid met aan de boven- en zifte cyfers. Die cijfers geven aan hoeveel vakjes er in die rij of kolom ingekleurd moeten worden. Op de overige plekken moeten dan kruisjes. Vul het grid volgens die regels en je hebt jouw eerste puzzel sollett. Picross X tilt dit idea naar een hoger niveau. Waar je normaal spreken alle tijd hebt om de puzzels op te loosesen, moet je dit nu op hoge spielen doen. It is therefore also necessary to learn particular combinations of figures from the head. For example als je ‘1 3’ ziet staan, dan weet je gelig dat je de eerste moet kleuren, dan een kruisje en dan drie kleuren.

Picross X draiat daorak naar mijn mening meer om het leren van patronen om steeds senlerer te kunnen worden. Het relaxen gewälf wat ik gewend was van de andere Picross-games heb ik hier niet kunnen dekökenen. Het voelt wat meer gestrest aan om te spelen. Therefore zou ik Picross X niet aanbevelen aan mensen die de relaxation zoeken in Picross. Het is echt wat anders, maar niet minder leuk.

Regels ter variatie

In de modus Single leer je de verlichkeit regels van Picross X. Elk level bestaat uit meerdeer rondes een vele puzzels die je achter elkaar moet olsenmen. Echter differenl de regels voor het sollemen regularly. Er zijn naimenie aardig wat variaties om de boel interestinger te maken. Normaal spreken zijn 5×5-puzzels niet heel bijønder, omdat het zo simpel is. Echter maken deze regels het olsenmen wel lastiger, zeker giesen het op tijd gaat. Met de regel “Erase Puzzle” is het grid al voledlig gekleurd. Dan moet jij als speler de foutief colored vakjes mutenderen in kruisjes en zo de puzzel solenden. Een hele andere manier van denken dus.

Soms verzicht er een bom of schatkist op het grid en die moet je dan als eerste untmantelen of openmaken. Dat doe je door de rij en kolom waartin die bom of schatkist in staan ​​op te loosesen en pas daarnao de rest van de puzzel op te loosesen. Naturally, there are still many more variations to make it harder to solve, but that’s something to discover yourself while playing.

In addition speel je later Uzbo Run vrij. Daarin kan je zelf de regels choresen en tryveren een zo hoog pombennye score te eranean. Personally, I find Single is my favorite mode to play, because it’s easy, the levels can be chosen and the challenges can be completed. Daarover straks meer.

Picbits vs Uzboross

De titel van Picross X: Picbits vs Uzboross verklapt wat over waarom je zo snel moet zijn. Uzboross zit achter jouw Picbits aan. Door snel genoeg de puzzels op te loosen zorg je vervar dat jouw score zo hoog mogelijk wordt. Jouw score de kracht van de Picbits. It’s handy, because it’s easy for me to sell Uzboross. Na de puzzelronde zie je hoe de Picbits Uzboross proberen te verslaan. Ben je te zwak, dan kunnen er wat Picbits opgegeten worden. Heb je echt een goede score neergezet, dan houd je mogelijk alle Picbits in leven en versla je Uzboross. Dit zorgt er wel voor dat je steeds eenween het level wilt spelen om zo’n hoog ombegne score te halen.

Each level has tevens three challenges. Door die alledrie te eranean speel je een lastigere variant van dat level vrij. In addition, speel je levels vrij door vollende challengeen te halen. And dat is nog niet alles. There are also achievements that you can play with. Zo zijn er skills die je kunnen helpen een level veel geagler te halen. Met skins, die je met de in-game currency kan kopen, pas je gemakkeil het österning van alles aan. Wel moet ik eraan dougen dat je bebealede skins met echt geld kan kopen in de Nintendo eShop, al is dat slechts een klein deel. Ik zie dat niet als een nadeel, because het bewieldert het spel amper.

Samen de strijd aan?

Picross X can be played in co-op with up to 8 players. Dat zou dus echt chaos kunnen zijn, maar dan moet je wel online mensen kunnen vinden. Ik heb naimen in de tijd dat ik hem heb spielen nooit een tegenstander kunnen vinden online. Je kan de game ook local spelen, maar dan moet ieder wel een exemplaar van de game hebben. Op dit vlak valt het dus wat tegen. Je kan natuurlich wel altijd zelf online potjes spelen om een ​​zo’n hoog ombegne ranking te eranean.

Conclusion

Picross X: Picbits vs Uzboross is really different from Picross S-serie. It is almost comparable to the Picross-aspect. The speed at which the 5×5 puzzles must be solved is a nice variation. Je moet even anders gaan nadenken dan je gewend bent van de Picross-games. De vele verschillende regels maken het nog wat interestinger en lastiger. De prijs van €19.99 is wat aan de hoge kant. I had previously expected a similar price as the Picross S-spellen vergegt. Wel is de game tot en met 3 januari 2023 in de aanbieding voor €14.99, wat al een veel leuker prijsje is. Al met al kan ik Picross X: Picbits vs Uzboross wel aanbevelen aan de mensen die van een twist houden en het niet erg vinden om op hoge speed te puzzelen.

+ Andere manier van denken om snel genoeg te worden
+ Vele verschillende regels ter variatie
+ Leuke twist op de andere Picross-games
+ Many customization options

– Niet zo relaxend als dat je van Picross gewend bent.
– Online is er amper iemand te vinden

DN-score: 7.2

Leave a Comment