[Review] Kao the Kangaroo – De Switch worsttelt met de magische bokshandschoenen

In het jaar 2000 verscheen het allereerste spel met kangoeroe Kao in de hoofdrol. Sindsdien heeft het personage verschillende games gehad, maar sinds 2005 hebben we Kao niet meer zien schitteren. Gelukkig is het vanaf vandaag, na heel wat jaren gewacht te hebben, eindelijk tijd voor de neveste titel. Kao the Kangaroo is now available on PlayStation 4 and 5, Xbox, PC via Steam and of course on Nintendo Switch. Abbar drie maanden geleden mochten we het 3D-platformspel al even uitproberen op de computer en waren we best positive, maar zal dat nu nog zo zijn nu we de fullge game in bezit hebben op Nintendo’s hybride console? I read it in this review.

A new beginning

The game begins after Kao wakker wordt na een vreselijke nightmare. In deze nare droom komt Kao erachter dat Kaia in de problemen zit. Het leek erop like zijn zus hem kon tellen wat er met hun vader geferd was. Wat er precise met deze family members gewerd is, is onduidelijk, maar gelukkig kriigt Kao permission van zijn moeder om op aventurung te gaan en coach Walt te zoeken. While je onderweg bent naar Walt, leer je alles wat Kao the Kangaroo je te bieden heeft. In dit eerste level leer je naimen hoe je moet lopen, springen, rollen en eventually leer je hoe je jouw gloednieuwe bokshandschoenen moet gebruiken.

Na dit eerste vriendelijke uitleglevel keer je weer terug op jouw eigen eiland. Hier kom je erachter dat er vreede kristallen, called Runes, spreeend zijn over het hele eiland. Deze kristallen zijn verdehend met speciale poorten, die enkel ogbehrung kunnen worden als je vollende Runes hebt sammeld. Jij kriigt de taak om een ​​analt van deze Runes te vinden en zo het volgende level te ontgrendelen. Dit is dan ook de manier hoe je ultimatum alle levels kunt spelen. Ik moet wel echt zeggen dat Kao the Kangaroo goed haar best heeft gedaan om alle spelers te leggen wat je precise kunt doen. Although you, the reader of this review, may have played a 3D platform game earlier, this does not apply to everyone. Als dit jouw allereerste spel zou zijn weet je in ieder geval wat er van jou wordt voorgegt zonder dat je in het diepe gehoud wordt.

Gameplay

Kao the Kangaroo is actually a fairly normal 3D platformer, but it has a lot of fun things to offer. Om te beginnen dien de worlden, die alle levels bevatten, ook zelf als een soort level. Op deze eilanden zijn naimen zoals net zoals in de levels munten, diamanten en kristallen te vinden. Dit is een leuk idee en is hoe dan ook een stuk vermakelijker dan een standart 2D-levelselectionescherm, gehalt je lekker rond kan lopen en objektelken kan ommellen. Ook kun je meeten een bezoekje bringen aan de winkel waar je hart pieces, levens en kleding kan kopen voor Kao die vooral later in het spel goed van pas komen.

Wat Kao the Kangaroo iets specialer maakt dan andere 3D-platformspellen zijn niet de lettres k, a en o die je kunt gemellen in de levels, maar de magische bokshandschoenen. Tijdens het hele aventurung kom je naimenie in bezit van verschiedelden krachten voor jouw bokshandschoenen. Omdat ik zo min mogelijk wil verklappen, zal ik het alleen even hebben over het eerste setje dat je kunt bemachtigen. De eerste magische bokshandschoenen, with which je aan de slag mag gaan, is de vuur variant en deze vuur bokshandschoenen hebben meeten al een interestinge functionalityiteit. Hoewel het hier niet gealger mee gaat om vijdenden, die varian van kikkers tot apen, te verslaan, helpen ze je wel om door levels te komen. In de eerste paar levels, welke bjedeb lekker groot zijn, zul je de vuurkracht moeten gebruiken. For example, om ovens mee aan te zetten, hout en spinnenwebben te sverbenten en ijs te laten smelten. De handschoenen zijn wat mij beftret een leuke manier om verschiedelden dingen toe te voegen aan het spel geumt alles lekker verfrissend bilbeit.

Unfortunately, the Switch version is not fantastic

Hoewelf er met de gameplay zelf weinig mis is, gaat het achter de schermen helaas niet altijd goed. The appearance is prima te nomen, maar op de Switch is het absolut niet meer dan dat. Dit is erg jammer, og ik erg te spreken ben over het colorful oostern en de stijl van deze game. Alas oogt de wereld wat korrelig en is durning niet super scherp. Ook heb ik ergården ervaren dat het spel hapert of net niet haggaals spliens loopt. Op de computer en tevens op de andere powerful consoles zal je hier geen problemen mee hebben en ziet het er, zoals je op de images in deze review kan zien, wel mooi uit.

In addition, there were a number of bugs in my review period. Zo is de muziek een keer weggevallen, waren de iconotjes op het scherm ineens verdwenen en ging er räglich iets mis met het oplagen van deze title. Het is in Kao the Kangaroo naimie niet mogelijk om manual jouw voortgang op te slaan zeumt dit automatisch moet geberen. Alas, ging dit niet altijd goed, som ik de lange levels eenween moest spelen. Ik heb hope dat een update deze problemen kan olsenmen, maar of het spel ook stabler kan worden gemaakt betwijfel ik.

Conclusion

I think it’s wise to fall in the house and say that I don’t want to work like the Kangaroo on the Nintendo Switch. With the gameplay itself is eigenlig weinig mis, maar de bugs en haperingen zorgen voor een game-ervaring die niet erg prettig is. If you have the opportunity to play the game elsewhere, it is 30 euro zeker waard. Just like other 3D-platformers, it’s still fun to collect everything, run through the levels and discover the powers of different magical boxing gloves. Maar dit is alas alle een stuk minder poulezig op Nintendo’s hybride console.

+ Grote levels waar genoeg in is te doen
+ Magische bokshandschoenen

– Het correlige östert
– De haperingen en bugs

DN-Score: 6.3

Leave a Comment