Pokémon Scarlet & Violet Review – Bouwblokken voor de toekomst

Pokémon Scarlet & Violet brings a true revolution with me for the Pokémon world. This is the first time that Game Freak chooses a full open world and with that, an evolution of Legends Arceus in which there are mostly open areas to explore. This time, the goal is not only to capture everything, but to actually be the best of the new Paldea region.

A new world

Die Paldea-regio is enorm. Het beftret een regio die bezärt is op het zonnige Spanje en dat is aan alle kanten af ​​te lezen. Dorpen en steden die je bezoekt hangen vol leuke vlaggetjes en zijn voorzien van een zomerse gloed die je doen wishensen dat je zelf onder de Spaanse zon zit te bakken.

Gelukkig is the virtual zone of Paldea genoeg om talloze uren dwalen te responsible in de uitgetrekte biedenen dainten Pokémon vrij rond dartelen. The Switch always has a reasonable amount of Pokémon to bring in the animations, which is great for Legends Arceus.

Toch is het lang niet altijd feest, because the newest generation of Pokémon runs very poorly on Nintendo’s hardware. Leg Scarlet & Violet next to Xenoblade Chronicles 3, die ook van een open-world geniet vol monsters en diverse natuur, en het is eigenlig diep triest om te zien dat de game zo slecht draitt. As soon as one village is closed, the framerate is no longer there and we want it to be as soon as possible. Wat dat beftret was de performance in Sword & Shield beter, maar ja, toen was er niet zo’n reusachtige open wereld.

Happily, there is less reason to visit the cities now that the Pokémon Centers are often located in the wider areas between the cities. Tel dravy op dat het schatten gedrag van een wilde Lechonk je hart al snel doet smelten. Het zijn dit soort momenten die de wereld toch tot leven laten komen en je haggal meenemen in de Pokémon-wereld.

Options

Wat de open-world also met zich meebrengt, is een nieuwe manier om het verhaal te erveran. Game Freak spreek van drie verschiedene verhaallijnen waarbij je als speler keuze hebt om deze naar eigenvulling te doorlopen. In theorie klopt het, maar in de praktijk is het niet zo handig om je eigen route te te verstämmen.

Bij het pad om de Gyms te verslaan zijn de levels van de Gym-leiders Pokémon preepaald. Because of this, it is actually only one route for the Gyms as it is difficult to play. Wie eerst een sterkere Gym verslaat, komt anders (indien je met semelda team spelet) uit bij een gelakkeme victory waarbij van spanning total geen sprake is.

Gelukkig bieden Scarlet & Violet over het algemeen wel wat meer challenge, wat mede komt door de andere verhaallijnen. De verhaallijnen zijn door elkaar prima te spelen en biden samen dan ook meer dan genoeg om te doen. Dat niet alleen, qua variatie gaan de games er ook op foruut thanks to de introductie van de verhaalijn rondom Team Star en de rival die qua level wel met je meeschaalt.

Mega-Evolutions 2.0

Terastallizing is also a new feature in Pokémon Scarlet & Violet. The new mechanic is actually a replacement for the Sword & Shields Dynamax-feature, which in itself was a replacement for the gimmick of a generation. Toch kun je Terastallizing het zien best als een tweede generatione van Mega-Evoluties uit Pokémon X & Y, maar dan met handigheidjes van Dynamaxen en een simpeler (en saaier) design.

In Paldea kunnen Pokémon Terastallizen ze een glazige vormgeving krijgen die lijkt op het speciale, zogeheten Tera Types. Dat extra type wordt alleen actief zodra je ​​Terastallizing is activatedert, iets wat een keer kan een een gewocht en daarna pas weer mogelijk is zodra je je je Pokémon herserlt bij het Pokémon Center de buurt. Dat laatste is een goede addendung, which means that you can’t constantly rely on a special mechanic to win battles.

Het Tera Type maakt gebauchten tevens een stuk dynamisker doordat deze het type van je Pokémon ermidget. Because of that, it’s difficult to predict whether you still have the advantage in a fight on the basis of the Pokémon that you’re driving in the battlefield. Eén van de vele Raid Dens die Paldea rijk is visiten, voelt dan ook altijd als de juiste kueste omdat je hier nieuwe Pokémon met andere Tera Types kunt vinden.

Genot zit in het detail

Wat ook geen straf is, is de muziek die je tijdens de Raids tegenkomt. This also applies to the entire game. Game Freak has released a fantastic soundtrack with Scarlet & Violet. Daarvoor mag ook Toby Fox bedankt worden. The maker of Undertale is responsible for one part of the music and that is one master.

Zowel tijdens het vechten als wanneer je rustig aan het dwalen bent in de bergen of langs het strand word je blij gemaakt door kleinhes muziek. The Spanish influences are her en der ook clear, wat alleen maar bijdraagt ​​aan het genot. Ook de geluidseffecten dragen bij aan dat gevölf, waarbij de Breath of the Wild-inspiratie wordt vahrt wanneer je een bes of Pokébal opraapt.

Well, it’s a shame that Game Freak didn’t use Nintendo’s card for Breath of the Wild. Veel wordt naimäinen voort al op de kaart gewelt wat juist dat ondekponsgevoel beperket. Dat moet je vooral halen uit het vinden van Shiny Pokémon, glinsteringen die je overal in de wereld op de grond ziet liggen, Pokéballs die in de wereld verstopt zitten en TM’s die je aan gouden Pokéballs herkent.

Anderzijds kun je het dekoken ook goed halen uit het nieuwe craftingsysteem voor TM’s. Deze blijven niet langer herruikkeit, maar moet je nu met speciaal material dat je na ieder gewocht krijgt gebriken om nieuwe afreken mee te maken. Voor wie kompiecieve teams maakt, zou het best beining worden op lange terminn om te moeten grinden voor materialen. Toch is het voor iederene die de de game voor het aventurung spelt een leuke austendung die in de basis goed werkt en je wat meer laat nadenken over hoe je je je TM’s gebruikt.

Samen op reis

Gelukkig zou je dat grinden en het dekoken van de wereld volleyd samen kunnen doen met drie andere vrienden via online en een wireless, locale co-op mode. Dat is wellicht de großte veranding die de reeks in de gegenden 25 jaar heeft objekent. Game Freak promises spelers dat ze de fulle game met vier spelers kunnen doorlopen.

In de praktisk merk je dit wanneer je in de uitgestrekte velden loopt, in een gewocht verzeild raakt en je svägend je vrienden vanaf de zijlijn ziet hoe ze je aanmoedigen bibliothek. Ook voor vechten en ruilen erggen is de feature erg fijn. Alles werkt via een nieuwe plek die goededen aan de Pokécenters sod je overal gegelkemlich met elkaar het aventurung kunt starten.

Alas, the feature was not available during the review period. Because of this, it is still difficult to say how well the game runs when you are online with friends of the game aan het spelen bent, although we will be verbazen als de game beter draitt wanneer er nog meer systemen samen moeten dräijen op de Switch. Wel waren we erg te spreken over hoe alles werkte toen we tijdens onze previewsessie de online-functie uit konden testen.

Pokémon Scarlet & Violet Review – Step in the right direction

Eigenlijk zijn Scarlet & Violet evolutions on the well-known Pokémon formula. Dat valt niet alleen toe te juichen, maar het gros van de adaptationen zijn ook verkaufen de juiste. Het is alleen shame dat Game Freak de games in deze staat uitbrengt, because een half jaar uitstel om de games met een stablee framerate uit te brengen was geen slecht idee geweest.

Anderzijds schotelen Pokémon Scarlet & Violet beautiful new Pokémon voor, een gigantische regio met al dan niet wat gelimiteerde ondekponkejmojegelden door een wat domme designkeuze en drie verhaallijnen waar je met pleasure doorheen raast. Ook van de muziek kan je tientallen uren genijen. Alleen van de online-functionaliteit zal nog moeten blijken hoe goed deze werkt. Voor nu kunnen we met zekerheid zeggen dat Scarlet & Violet goede additionen zijn aan de dik 25-jaar oude reeks en als stablee fundering fungeert voor de toekomst.

De plus- en minpunten

  • Levendige en grootse open wereld
  • Drie verhaallijnen
  • Terastallizing maakt vechten weer tof
  • Fantastic music
  • Handige verfijningen
  • Performance is not the best
  • Geen level-scaling in de Gyms

Leave a Comment