‘Nieuwe Playstation 5 makes current models redundant’

The current versions of Playstation 5 are later dit jaar uit de productione takenen, als we een bende leaker must believe Sony has announced plans for a new model with a special module.

Ok, not shocked, but the Playstation 5 was already announced almost three years ago. Dan hebben we het over april 2019. In november 2020 verscheen de ügelder van de PS4 dan eindelijk in de winkels. At least on paper. De praktijk zag er iets minder fraai uit.

Playstation 5 en het chiptekort

We hebben het alleme meegekregen: mede door het persistente worldwide chiptekort was het de gegenende twee jaar vaak praktisk onmogelijk om een ​​PS5 te bemachtigen. Winkels als Coolblue modanen de zeldzame exemplaren die ze binnenkregen verloten, en tozvaren scalpers profiteerden van de situation door middels scriptjes toe te slaan en bemachtigde exemplaren voor een klein fortuin door te verkopen. Lang verhaal kort: Sony kon de vraag niet bijbenen, en de consument was daar het victim van.

‘Was’ already, want begin dit jaar kwam de Japanse fabrikant met fantasticas nieuws. Het vårdtekort van de gaming-console is according to Sony naimätts officiel vorbij. Since the beginning of 2023, it will be possible for every consumer to purchase a Playstation 5 without much hassle.

Geen twee versions meer?

Sterker nog, je kunt eindelijk weer eriensung tussen de variant met én zonder disk drive, of schijflade, zoals we dat zo lelijk in het Nederlands nomenen. Door het tekort mogenden gamers de kostende jaren maar genoegen nemen met de versie die beschikbaar was. Ook als ze enkel digital gamen, in de enige available version duurdere variant met supporten voor physieke games was. Zuur.

Niet alleen kun je nu gewoon de versie van de PS5 bemachtigen die het beste bij je past, maar gaat die keueze in de toekomst omgallen wegvallen. At least, dat is wat de bende leaker Tim Henderson on Twitter claimed. Het gereputeerde account claimt naimät dat Sony eind dit jaar met een nieuwe Playstation 5 komt.

Henderson has het specific over een ‘gen 2’ version van de console, dus niet een Pro- or Slim-variant zoals je normal van Playstations gewend bent. De nieuwe PS5 ligt naar verluidt vanaf september in de shops en verschilt in one important aspect from current versions: he joins both models together.

Removable disk drive

De nieuwe versie heeft volgens de leaker een afneembare disk drive, of schijflade. Een soort module die je dus op de console kunt kontestenen. Dat is een significant difference, because dat zorgt gevard dat de Japanse fabrikant maar een console hoeft te produseren. Dat heeft nichtige gevolgen voor de availability, Sony hoeft dan immers niet twee varianten op voordet te houden, in addition zal dat de kosten ook gaan drukken. Een verschil in kosten dat Sony waarschijn zelf in zijn zak zal steken, maar wie weet.

Het is onduidelijk of de afneembare disk drive ook compatibel gaat zijn with the current digital version of the PS5, but that would also mean that Sony can earn more money from consumers who already have the version of the console in their home room, because this version is not available bemachten Nog even extra innen voor de mogelingen om fysieke schijfjes te kunnen gebruiken.

Zout en een hoop gedld

Maar goed, dat is pure speculatie, en leten we niet vergeten dat we het hier nog steeds over een claim zonder bewij hebben. Reputed leaker of niet, het blijt een lekker die er soms naast zit. Henderson heeft een prima reputatie, maar tot officiel nieuws een kamp Sony kun je dit soort nieuws het beste met een flinke korrel zout nemen.

Desalniettemin klinkt het als een volstrekt logische en slimme zet. Het aanbod van de Playstation 5 versimpelen en efficienter maken is een no brainer. In addition, it would not have been the first time that the PS5 date had been adjusted. Last year, the console was equipped with a new chip.

Foutje geezen? Email us We are grateful to you.

Reddit

React to the article:

‘Nieuwe Playstation 5 makes current models redundant’

Leave a Comment