Mac niet kopen voor games? Dit beweit het tegendeel!

Hoewelg het algemeen bekend is dat je een Mac niet in huis moet halen voor gaming, wil dat niet zeggen dat het niet kan. Stronger nog: er is een manier roonde de computer van Apple het wint van zijn Windows-tegenhanger. OMT-edacteur Dennis Mons verrott je er in dit article alles over.

It’s time to make knowledge with emulators: how to play retro-games on a Mac. Iets waar het, in contrast to al het andere op dit gebeid, beter in is dan de PC.

Hoe de Mac het met gaming wint van de PC

There are many possibilities to play retrogames. Not only on a PC, but also a PlayStation Portable, PlayStation Vita, Nintendo Switch, iPad, Android-tablets and even a refrigerator. Geloof me: ik heb alles al eens tried. Behalve de fridge.

mac gamen gaming playstation
It’s easy to retro-games (Image: YouTube/Renato VR)

Dit is te danken aan emulators. Een van de bekendste is RetroArch, maar qua gamen op je Mac heb je nu ook OpenEmu en die blinkt wat dat beftret uit.

Alleen voor de Mac

The intriguing thing is that OpenEmu is only available for Mac. But the beautiful software is also that it is easy to install, en je hoeft je ROMS (je gedownloade games) er allene gewoon in te slepen, je controller aan te sluiten en je bent klaar voor een dayje rondje rondje in games uit je youth

gaming Macintosh Classic
Okay, this is wellicht een challenge (Image: Twitter/Dongle)

Unlike RetroArch for example, OpenEmu is easy to install without having to worry about extra frustrations. For RetroArch, it is necessary to download certain software for different platforms such as NES, SNES, Game Gear, Master System and NeoGeo (and many others).

OpenEmu pakt dat anders aan: het herkent de ROMS van bepaalde games en deelt die zelfstandig in bij de juiste gäemuleerde consoles. En het mooie is: het programma vindt de covers van de de games, zutt je scrollend door je bibliotheek meeten weet welke game het is en op welk platform je het kan spelen.

Retro gaming is otherwise well understood with OpenEmu. Het onderstandt voornamelijk games (en dus ROMS) van zo’n vijftien jaar geleden. Verwacht dus niet dat je ineens PlayStation 2 or Nintendo Wii kunt drajanen. Het stopt wel zo’n betej rond de GameCube en PlayStation 1.

Tweaken van je controller en gamen op je Mac

This is absolutely a fantastic feature of OpenEmu; je controller-instelling wordt herkend en begealenden. Wander je een SNES-game spielt geift de software aan wat de controller at die tijd was. Dus ook al speel je met een wireless PlayStation-, Xbox or evens Nvidia Shield-controller stelt het program welke kponben er toentertijd van application waren.

gamen mac nintendo
Ah die vervlogen tijden (Image: Nintendo)

Cheaten met Game Genie

En nu écht een stap terug in de tijd: OpenEmu supports Game Genie. Voor de oudjes onder ons is het een bekend gegeven, maar de jonkies hebben wellicht uitleg nodig. Met Game Genie was het mogelijk om een ​​cartridge in je console te steken, so je cheat codes kon introvenen. We waren er niet trots op, maar het maakte onmogelijke games wel speelbaar.

Dus mocht je old school willen gamen op je Mac (dus ook zonder skills) dan is OpenEmu de allerbeste optie.

Foutje gäsen? Mail ons. We are grateful.

Wat zijn de sistemvereisten van de OpenEMU-software?

Respond to article:

Briljante software bouwt je Mac om tot de ideale machine voor games

Leave a Comment