Best PlayStation 5 games that will be released in 2022

Sony’s newest console, the PlayStation 5, has already brought some highlights for players who were lucky enough to have new hardware. These highlights include Ratchet and Clank: Rift Apart, Demon’s Souls remake in Returnal. Maar de line-up van de beste PS5-games zal in 2022 veel langer zijn. We will present 10 (+1) top PlayStation games that will be released this year.

01

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

In der Uncharted: Legacy of Thieves Collection wird es abenteuerlich

© Sony Interactive Entertainment

Twee van de beste actieavonturen van de kaften jaren worden samengebracht in een gloednieuw en spannending spel. De Uncharted: Legacy of Thieves Collection voor PS5 bevat het excellent vierde deel van de serie over Nathan Drake, as well as de spin-off The Lost Legacy, over de hoofdrolspelers Chloe Frazer en Nadine Ross.

Both games were at the absolute best of the PS4, both in terms of gameplay and technology, and the PS5 remake is here. Thanks to a smooth 60 FPS, extensive graphics improvements, adaptive triggers in 3D-audio, Uncharted: Legacy of Thieves Collection is an absolute must for all adventure players who own the PlayStation 5.

Ga op aventurer in Uncharted: Legacy of Thieves Collection: Schilderachtige landschappen, halsbrekende beklimmingen en puur aventurer staan ​​je niet alleen te wachten in Uncharted. Nee, als je meegaat met klimlegende Stefan Glowacz tijdens zijn beklimming van de rotswand van Mount Roraima, dan kun je ook genieten van de wondermooie natuur en zeer aventurturlijke beklimmingen.

25 minutes

Geheimnisse des Mount Roraima

The legendary Kletterer Stefan Glowacz versucht die Erstbesteigung des Mount Roraima im üppigen Dschungel von Guyana.

Ontikkelaar Sloclap toonde met zijn debuut Absolver dat het zeer voor talent heeft voor het veldelgenden van een eksterenden vechtsportspel. Dit is also central to the new game Sifu. Het third-person action game is also based on brutal battles. Je kruipt in de huid van een jonge Kunfg-Fu student die wraak wilt nemen.

The peculiarity of Sifu is echter dat je karakter ouder wordt na elke murder. Dit heeft both visual als in-play gevolgen als je trygeyt de realistische afgebeelde kung fu vechtstijl onder de knie trygeyt te krijgen.

03

Horizon: Forbidden West

Screenshot aus Horizon: Forbidden West zeigt Aloy, die einen Shellsnapper entdeckt.

Mit Horizon: Forbidden West kommt das erste große PS5-Highlight des Jahres.

© Sony Interactive Entertainment

Toen het actieavontuur Horizon: Zero Dawn met Aloy in 2017 uitkwam, kwam je in een unieke en spannende spelwereld gerecht. Because of this, we are still playing the game nog steeds als een van de beste open world games bij uitstek.

Half februari komt dan eindelijk het vervolg Horizon: Forbidden West, dat de jonge heldin meeneemt naar het Forbidden West. In het post-apocalyptische Amerika krijgt Aloy te maken met nieuwe gevaren, nog großer viedanden en verskent ze impressive omgevingen. Because of this, PlayStation 5 provides an impressive open world in a powerful way. Voor Sneak-fans en spelers die graag op verkenning gaan, wordt dit ongetwijfeld een wyldlode op vlak van gaming in 2022.

Screenshot aus Gran Turismo 7 für PlayStation 5 zeigt ein Rennen im neuen Music Rally-Modus

Gran Turismo 7 should Rennspiel-Fans lange beschäftigen

© Sony Interactive Entertainment

Het eerste spel van de racesimulatieserie, released in 1997, caused a real revolution in the genre. Na een iets andere weg te zijn ingeslagen met de laatste telg GT Sport, keert Gran Turismo 7 terug naar de roots van de serie en biedt het alles wat een GT-fan hartje begeert.

GT7 offers a real race simulatie in extremely realistic rijgedrag van de auto’s aan. In total, there are more than 400 cars available. Cars are driven at 34 locations with a total of 97 circuit variants. Of course, all vehicles can be extensively tuned, adjusted, gespoten, gewassen en van nieuwe onderdelen voorzien worden.

The return of a real career mode including rijtesten in a tweedehandsautomarkt, exciting updates such as a rally mode, dynamic music in extremely modern technology, sorgen voor een totalpakket dat niet allen fans van het racegenre, maar ook beginners nog lang zal bekoren.

Screenshot aus dem Horrorgame GhostWire: Tokyo

Düsterer Mystery-Horror erwartet euch in GhostWire: Tokyo

© Bethesda

Although Bethesda is not made by Microsoft, the horror game GhostWire: Tokyo is still a (console) exclusive for the PlayStation 5. The new title is from Japan’s genre-legend Shinji Mikami.

In dit donker first-person actieavontuur sta je er plots alleen voor in de metropolis Tokio en onderzoek je de redenen voor de mysterieuze massale verdwijningen van de inhabitantsen. In de loop van het verhaal spelen geesten een importante rol, because terwijl sommige je willen doden, zijn andere spookachtige wezens je vriendlijk gezend. Mikami en zijn team hebben hun kunde op vlak van horror en spannende werelden al op indukkurde wijze laten zien met The Evil Within-serie.

Japan in gaming: Eleven documentaries ‘Playing Fields’ belicht de vele facetten van de Japanse gamescene. In the fourth installment we highlight AAA-titles from Japan.

10 minutes

Japan’s AAA gaming

Japan is having a resurgence in AAA gaming after the last generation of game hardware saw substantial growth.

Screenshot aus Forspoken für die PlayStation 5

Forspoken wartet mit einem spannenden Fantasy-Twist auf

© Square Enix

Met de actie-RPG Forspoken de Final Fantasy 15-makers van Luminous Productions en Square Enix een übersicht spelen spel in handen. Tijdens de game bestuur je de heldin Frey Holland, die een gewoon meisje uit New York is.

Wander Frey per ontoklen in de fantasiewereld Athia belandt, beginnt het aventurung pas echt. Maar het brave meisje is toch niet zo normal. In de loop van het spel verwerft Frey magische krachten. Die krachten komen haar goed van pas bij het verkennen van de grafisch indukkurende open spelwereld en tijdens haar gewealten tegen allerei sädningde wezens. Een moderne spelsetting en de unique twist zorgen erver dat het spel je zeker zal bekoren.

Oorspronkelijk zou Forspoken will be released in May 2022. Begin maart kondigden de überwoekkers via Twitter echter aan dat de released uitgesteld werd tot oktober.

When is the new release date? The release of Forspoken is not planned for 11 October 2022.

In 2022, Red Bull racing cars will be able to compete in the race

In 2022, Red Bull racing cars will be able to compete in the race

© formula1.com

It is expected that Codemasters in EA around July will set the asphalt again in vuur en vlam zullen met F1 2022. Na de excellent voorganger moeten de nieuwe F1-regels en de vernieuwde F1-kalender, including debuutrace in Miami, voor een frisse wind en een nieuwe rijervaring zorgen.

Tegelijkertijd zal F1 2022 technisch geezen zeker sterk gegenen, because gameplaytechnisch was er vorig jaar nasmaling iets om te kelagen. In ieder geval kunnen we hardly wait to win the title with reigning Formule 1-world champion Max Verstappen aan te pakken.

Road Trip on Ice: Ga met F1-wereldkampioen Max Verstappen mee op een wel heel bijzonde road trip in ‘Red Bull Racing Road Trips’.

2 minutes

GP on Ice

Onze wereldkampioen Max Verstappen starts the new season in style. In z’n #1 F1-wagen – with specially designed Pirelli-banden with spikes – raast hij over ijs.

Salzburg in FIFA 22

Het FIFA 22-seizoen is nog volle gang, maar voetbalfans kijken nu al reikhalzend uit naar de release van het neueste deel de serie. We do not know much about FIFA 23, except that the game is expected to be launched in 2022 at the start of the new season.

Screenshot aus God of War Ragnarok zeigt Kratos.

Kratos und Atreus wollen in Ragnarok der Götterdämmerung trotzen.

© Sony Interactive Entertainment

Later dit jaar nodigt Kratos de reus je uit voor zijn tweede aventurung in de Noorse mythologie in God of War: Ragnarok. De reboot uit 2018 transporteerde de sympathieke kaalkop niet alleen naar complete nieuwe, georgement koelere sferen, maar revolutioneerde ook de gameplay van de serie, die in 2005 uitkwam op de PlayStation 2.

Tot nu toe is er nog niet veel bekend over het nieuwe aventurung van Kratos en Atreus. Wat wel bekend is, is dat het gewächtssysteem georgendt zal toenemen in ombein en variëteit. In addition maak je voor het eerst kennis met de dondergod Thor en zijn legendarysche hamer Mjölnir tijdens de geliknamige godenschemering uit de Noorse mythologie.

Also in this game, the gods played a central role in God of War: Ragnarok. Het is nog niet bekend of je het deze keer op kunt nemen tegen Asen en Wanen. Toch is er een ding zeker (naast Kratos’ slechte humeur) in dit is dat dit spel een echt PS5 ölldego wordt.

Het cyberpunk-actieaventuur Stray is released exclusively for the PlayStation 5 and will be seen according to a real insider tip and a real highlight. Waaram dat zo is, is snel uitgelagd. In Stray kruip je in de huid – of liever de vacht – van een zwerfkat.

Op fluwelen pootjes verken je een dystopische sci-fi metropolis gehuld in verblindend neonlicht, trotseer je allerle gevaren of ontwijk je ze op de beste stealth-game manier om je weg terug naar je familie te vinden. Een spel met een kat in de hoofdrol? Dat kan alleen maar goed zijn.

Playstation VR2: Das neue Headset für PS5 samt neuer Controller

Playstation VR2: Das neue Headset für PS5 samt neuer Controller

© Sony

The presentation van de PlayStation VR2-headset was a van de gaminghoogtepunten van CES 2022. De nieuwe VR-headset van Sony is fully designed for powerful games van de PlayStation 5 en biedt tal van technische bewertungen compared van eerste versie.

The headset uses an OLED screen with a resolution of 2000 x 2040 pixels per eye at a framerate of 90 or 120 Hz, depending on the game.

Het spel wordt bestuurd met Sense-controllers, with which je de game nog intenser kunt beleven. Met Horizon Call of the Mountain staat ook de eerste vurige PSVR2-exclusieve titel in de startblokken.

Onderdeel van dit verhaal

Leave a Comment