9 things we learned about Game Pass and Xbox Series X/S.

The Xbox Series S and X stand ​​for a neon green grille.

afbeelding: Microsoft / Kotaku

Microsoft maakt grote steppen en speelhal It is only a piece of the puzzle. De abonnementservice op Xbox Series X/S heeft het topic relevant geheeden, er laatste tijd geen first-party exclusives zijn geweest die vykavse stelen, maar het beridj licht zijn zinnen te hebben gezet op de mobile ruimte voor volgende grote game-push . While PS5-krijgers Bespreekt de Plicht exclusivityMicrosoft places Apple and Google as their real competitors.

Dit kan een handy spil zijn te midden van de ongekende antitrustcontrole die hij tryeyt te krijgen. Overname van $ 69 billion Van Activision Blizzard via regelgevers in de VS en daarbuiten. Maar het is overtuigend als je kecht naar de totale inkomsten van Apple uit gaming Microsoft en Nintendo hebben vorig jaar beide ingehaald Despite the fact that the iPhone manufacturer does not make any games. Hier zijn negen interestinge aantekeningen van recente inkomstenoproepen, registrations bij regelgevende instasten en interviews die het beeld van het heden en de toekomst van Xbox beginnen te vullen.


Game Pass is growing enorm op pc

Hoewell de beste gamebibliotheek van Game Pass op de console staat, is het de pc-kant van de de service die de kracht obbouwt. Microsoft CEO, Satya Nadella, benadrukte het beridj Laatste inkomstenoproep The number of PC Game Pass subscribers grew by 159 percent compared to last year. De gamebibliotheek van de pc-versie is de keelenden maanden zeker bettelierd, maar een bigger installationbasis will probably be a bigger factor. Spencer zei in WSJ Tech Live.

Game Pass max op console

Despite the fact that it has reached a total of 25 million subscribers, the total growth of Game Pass remains below Microsoft’s initial expectations. As Axios meldtmikte het bedrijf op een groei van 73 percent voor het jaar endinendend in juni 2022, en kwam plaats davaran uit op slechts 28 percent.

Ondertussen licht Spencer er op de Xbox Series X/S raumök zeker van te zijn dat Game Pass noit meer dan 15 procent van de totale content en service-inkomsten van Microsoft zal zijn. “I don’t think it’s bigger than that,” Spencer said on WSJ Tech Live. “Op een gegeven moment heb ik gewoon contact oppaeden met iederene die zich op de console wilde aanmelden.”

Microsoft knows that the time is for a big first party

One part of the reason why Game Pass on console wordt stopgezet, kan zijn omdat: Geen grote exclusieven. Spencer gave recently toe dat ze de laatste tijd over het algemeen de line-up van het bedrijf mislopen. zei in Dezelfde hersenpodcast. “We kunnen excuses hebben over het coronavirus en andere dingen, maar ultimatum weet ik dat mensen in ons platform investeren en tremendez games willen hebben.”

Tegelijkertijd merkte hij op dat het tijdperk van COVID-gerealdeer gamevertragingen overbidj is, at least for first-party Microsoft-studio’s. With other words, we don’t expect the big drought in 2022 to last until the next year. While sterrenveld En de Redvale Beide staan ​​​​gepland voor release in de eerste helft van volgend jaar, net als grote releases mytheEn de Forza Motorsport 8En de Hij bendeanderen wachen nog in de coulissen.

Tv-radiator is (letterlijk) opgeborgen

Project Keystone zou een console voor tv’s zijn niang je Game Pass kunt streamen zonder dat je een Xbox nodig hebt. Het gerucht ging dat het nichtnet zou komen, maar Spencer versichte dat het al is geschrapte ten favorte van meer bekerkete solutionsen door smart-tv-makers zoals Samsung. Dit keystone-prototype staat op zijn plank? It is not in production. “Gaan we ooit een streamingapparaat doen?” Hij zei op WSJ Tech Live. “Ik denk dat we het zullen doen, maar ik denk dat het nog ver weg is.”

De kijk van het bedrijf op de Xbox Store op mobiel

Microsoft has laten doorschemeren dat het de ambitie heeft om te gaan concurreren op het gebied van smartphones Eerder dit jaarMaar de laatste Britse regelgevende aanvraag legt de plangen clearer uit. “[Buying Activision Blizzard] zal Microsoft’s ability to improve to create a game store of the next generation that works on a range of devices, including mobile devices as a result of the addition of Activision Blizzard content”, said the company. schreef in October.

Spencer verdubbelde dat insight in WSJ Tech Live, bekritiseerde Apple en Google’s 30 percent verlagung van in-app-aankopen op hun platforms, en voerde aan dat de acquisitie van $ 69 miljard een spel is om mobiel concurrerender te maken in plaats van te dominateren. Market for game consoles. “We moeten dit monopolie doorbreken dat er slechts twee etalages beschikbaar zijn op het hoofdniveau [mobile] Platforms”, he said. Het is niet clear hoe het bedrijf dit van plan is te doen, maar verdere acquisitions, mogelijk in de mobile sfeer, zijn niet van de tafel.

Xbox Series X-en S-consoles verkopen met enorm verlies

Hoewelf het algemeen bekend is dat consolemakers hardware vaak met verlies verkopen, vooral in het begin van de nieuwe releasecyclus, hebben we nooite echt geweten hoeveel deze verliemen zijn. In niet mis te verstane bewoordingen, Spencer recently moved to Xbox Series X and S. Average tussen $ 100 en $ 200.

Dat is de færdning van het bedrijf om deselfde 30 procent kosten in rekenning te bringen op Xbox die klaagt over het opladen van Apple en Google op mobiel, og sich smartphones met winst worden verkucht. Tegelijkertijd was also de Xbox Series S een enormous success. Het bedrijf kondigde tijdens zijn laatste inkomstenoproep aan dat de helft van zijn $ 300 Xbox-gebruikers voledlig nieuw is in het ecosysteem.

Prices will rise in the future

Verwacht niet voor altimed dit niveau van korting. Hoewel Spencer niet specific was, hintte hij er tijdens WSJ Tech Live over Prijsverhoging komt eraan. “We hebben de prijs op de console geheiten, de prijs van de games voor ons en ons abonnement in rekening gebracht”, he said. “Ik denk niet dat we dat voor altijd zullen kunnen doen, ik denk dat we op een gegeven moment de prijzen voor sommige dingen zullen moeten moeten verhogen.”

Hoewelf hij niet zei welke dingen zijn zijn, Game Pass en individuelle spelprijzen voor de hand liegende beddenschappen. Abonnementdiensten in all areas were: Recently increased renovatiekostenSpencer wees erop dat de prijs $ 60 is, die Microsoft heeft behaden oneindige appearanceis verouderd en weerspiegelt niet de hogere ontwikkelingskosten of de extra uren die veel gamers uit moderne games halen.

Plicht Stay on PlayStation

Microsoft was clearer than ever In the last week, no plans to do it Plicht Exclusive for Xbox. “Het is geen plan, nou, we gaan iemand te eten geven en ze naar een plek bringen waar ze in de cloud spelen of over twee of drie jaar we gaan [Call of Duty]Spencer zei op WSJ Tech Live. “Zolang er een PlayStation is om te verzenden, is ons goal om te blijven opladen Plicht op PlayStation,” zei hij op Same Brain. Hij vergeleek het met… Maine Ambacht Wat nog steeds wordt ondersteordd op PlayStation, en hij zei dat hij het evens graag zou willen zien Plicht On the switch in one of the other forms.

Verwacht de Microsoft VR-metaverse niet snel

Spencer zei op WSJ Tech Live, zijn dat zijn baas de integratie van Microsoft Meetings aankondigde met Meta Horizons Virtual Reality Dystopia Nog maar weken geleden. De ervergen gaming-CEO zei dat hij gloeft dat berijven moeten werken aan het winnen van de barrières van 2D-games voordt ze naar virtual reality worden poacht.

Leave a Comment